Kalknagels zijn besmettelijk

Wist je dat kalknagels besmettelijk zijn? Het kan niet alleen overslaan op je andere nagels, maar je kan ook anderen besmetten. Bijvoorbeeld in openbare doucheruimtes zoals de sportschool of bij je partner. Gelukkig zijn kalkangels te behandelen, bijvoorbeeld met behulp van een pedicure. Zij of hij maakt de nagels schoon en geeft advies om je kalknagels te behandelen.

Massage tegen hoofdpijn

Vrouwen (83%) vaker last hebben van hoofdpijn dan mannen (62%)? Hoofdpijn is vaak een gevolg van spierspanningen vanuit de nek. De doorbloeding wordt hierdoor belemmerd, waardoor afvalstoffen uit de spieren ophopen en pijn veroorzaken. Die doorbloeding kan op een natuurlijke manier ondersteunt worden door middel van een massage door uw schoonheidsspecialist of masseur hierbij gebruiken zij vaak verschillende zuivere essentiële oliën. Die extra helpen bij het ontspannen van vastzittende spieren.

Hildegard Braukmann voor een snel herstel van de huid

Huidirritatie komt in Nederland veel voor. Het komt voor bij zowel baby’s en kinderen als bij volwassenen. Het uit zich onder andere in de vorm van een vaak droge, schrale, rode, branderige, jeukende huid. Er kunnen verschillende factoren van invloed zijn op het ontstaan van huidirritatie en huiduitslag.

Hildegard Braukmann producten speciaal zijn ontwikkeld voor een snel herstel van de huid. Ideaal te gebruiken bij huidirritaties en oppervlakkige wondjes, bijvoorbeeld als gevolg van eczeem of insectenbeten. Hildegard Braukmann is veilig en zacht voor de huid en gemakkelijk in het gebruik. Uitgebreide informatie kunt u vinden op onze website www.kosmose.nl of bij een van onze schoonheidsspecialistes die met ons merk werken.

De zuurgraad van je huid op peil houden

Je huid heeft een bepaalde pH-waarde, ook wel zuurgraad genoemd. Om je huid gezond te houden is het belangrijk dat de zuurgraad op peil blijft. pH-waarden kunnen variëren van 1 tot 14. Een pH van 7 is neutraal. Alles lager dan 7 is zuur. Een waarde boven de 7 noemen we basisch, het tegenovergestelde van zuur.

Van alles wat water bevat, kan de zuurgraad gemeten worden. Ook je huid bevat water. Je huid heeft een pH-waarde van 5,5 en is dus zuur. Gewone zeep heeft een pH-waarde van boven de 7 en is dus basisch. Als je gewone zeep gebruikt om jezelf te wassen, wordt de pH-waarde van je huid aangetast. Hierdoor kan je huid gaan uitdrogen en op den duur geïrriteerd raken. Het gebruik van gewone zeep voor de dagelijkse wasbeurt wordt dan ook afgeraden. Het is beter een PH neutrale zeep aan te schaffen geadviseerd door je schoonheidsspecialiste.

Honing als wondheler

Honing is vooral bekend als zoete verleider, maar ken je het ook als wondheler? Uit verschillende onderzoeken blijkt dat specifieke honingsoorten wondhelende eigenschappen hebben. In samenwerking met de Universiteit van Wageningen heeft Bfactory een speciale honingsoort ontwikkeld met ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen, wat het een geschikt ingrediënt maakt voor producten ter de behandeling van enkele huidproblemen.

De antibacteriële werking is aangetoond door een studie in het AMC. In deze studie werden er twee bacteriesoorten (die regelmatig huidinfecties veroorzaken) in een laboratorium toegevoegd aan de samengestelde honing. Vervolgens werd op verschillende tijdstippen gekeken naar de hoeveelheid aanwezige actieve bacteriën. Na 24 uur bleek de honing geheel bacterievrij te zijn. De ontstekingsremmende werking kan voor een groot deel verklaard worden doordat er flavonoïden in honing zitten. Dit zijn antioxidanten die van nature in onder andere bloemen, groente en fruit aanwezig zijn. Zij zorgen ervoor dat productie van agressieve stoffen die schade aan cellen en weefsels kunnen toebrengen (de zogeheten vrije radicalen) geremd wordt.

Tips voor een gezonde huid bij de overgang

De overgang gaat gepaard met de nodige lichamelijke en emotionele veranderingen. Deze veranderingen ontstaan doordat je lichaam nu minder oestrogeen (vrouwelijk hormoon) aanmaakt. Je lichaam merkt dit op verschillende manieren. Zo kun je last hebben van opvliegers of een hogere bloeddruk, maar zo kunnen je huid en haar ook de nodige veranderingen doormaken. Tijdens de overgang wordt je huid gevoeliger en droogt deze sneller uit. Dit komt omdat het ceramide-niveau in je huid afneemt naarmate je ouder wordt. De veranderingen aan je huid zijn te merken aan een droger en gevoeliger wordende huid. Deze vraagt om een speciale verzorging, waarbij hydratatie belangrijk is. Hieronder enkele tips:

  • Drink voldoende water.
  • Eet voldoende fruit en granen.
  • Kies verzorgingsproducten die je huid voeden en hydrateren.

 

Tips voor de huid tijdens bestraling

Bestraling (ook wel radiotherapie) genoemd wordt ingezet bij de behandeling van verschillende soorten kanker en kan zowel uitwendig als inwendig worden toegepast. Enkel de uitwendige variant kan huidproblemen tot gevolg hebben. Bij een uitwendige bestraling wordt je huid (op de plek van de tumor) van buitenaf bestraalt met radioactieve golven. Doordat de straling gericht is op de tumor, blijft de schade aan de gezonde cellen beperkt. Je kan echter niet voorkomen dat er ook gezonde cellen worden aangetast, omdat er altijd wel een gedeelte binnen het bestraalde gebied valt. Met het gevolg dat je huid kan beschadigen.

Tijdens de periode van bestraling kun je last hebben van huidproblemen en huidirritatie. Het begint meestal met een rode huid. Je huid kan gaan irriteren en (zeer) pijnlijk aanvoelen. Ook kan je huid gaan schilferen en jeuken. In sommige gevallen kunnen er ook blaasjes ontstaan, met name in de huidplooien. Doorgaans geneest je huid binnen 5 weken na de laatste bestralingen, al kan het voor komen dat de kleur voorgoed is veranderd. Hoe kun je je huid tijdens deze behandelingen het beste behandelen? Op de volgende pagina enkele tips. Daar vind je enkele huidverzorgingstips voor tijdens én na de bestralingen.

Lees meer

Alles over acne

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes in de huid. Hierdoor ontstaan mee-eters, puistjes of pukkels. Talgkliertjes zitten overal in je huid, behalve in je handpalmen en voetzolen. Deze huidaandoening komt vooral voor op plekken waar veel talgkliertjes zitten, zoals op je rug en gezicht (met name je voorhoofd en je kin). Acne is één van de meest voorkomende aandoeningen bij de mens. Iedereen heeft er wel eens last van. Het komt vooral voor tussen het 14e en 25ste levensjaar, daarom spreekt men ook wel van jeugdpuistjes, maar volwassenen kunnen er ook last van hebben. Het is een onschuldige aandoening, maar kan cosmetisch zeer storend zijn en zelfs leiden tot onzekerheid.

Oorzaak van acne

Meestal wordt acne veroorzaakt door hormonale veranderingen tijdens de puberteit. Hierdoor worden de talgklieren vergroot en produceren ze meer huidsmeer (talg). Deze overmatige talgproductie kan in combinatie met dode huidcellen verstopte kliertjes veroorzaken. Dan krijg je een mee-eter. De wand hiervan kan barsten wat leidt tot een ontsteking van de huid. Deze ontsteking noem je een puist. De huid wordt op de plek van de puist uitgerekt tot deze barst. Hierdoor krijg je kleine wondjes. Als de acne ernstig is en lang duurt, kun je er zelfs littekens aan overhouden. Tijdens de puberteit neemt ook het aantal bacteriën op de huid toe. Vooral de zogenaamde Proprionibacterium acnes.

Lees meer

  • 1
  • 2

Adres

  KOSMOSE
       Schootsestraat 14
       5616 RD Eindhoven 
       Nederland

  +31 (0) 40 2 45 45 82

Locatie